Ok. 16 tostów
1 bagietka
220g mrożonej mieszanki owoców morza
połówka cukini
puszka pomidorów
puszka rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
2 duże ząbki czosnku
oliwa z oliwek
łyżeczka ziół prowansalskich
50g. ser feta
sól
pieprz
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
listki świeżej bazylii
Rozgrzej na patelni 3 łyżki oliwy, dodaj wyciśnięty czosnek i zrumień go. Dodaj rozmrożone i dokładnie odsączone owoce morza. Kiedy się lekko podsmażą dodaj pokrojoną w półksiężyce cukinię. Następnie dodaj pomidory i odsączonego tuńczyka. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i papryką w proszku. Odparuj całość na średnim ogniu, aby masa była zwarta.
Pokrój ukośnie bagietkę i opiecz pod grillem w piekarniku z obu stron. Na powstałe tosty nałóż mieszankę. Na wierzch ułóż kawałek fety i liść bazylii. Całość skrop oliwą z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz